Notify Message
News
News » Entry

Vi ses igen

ColdOn / Mar 10, 2017


Den 3-5 mars åkte en skara kompisar ner till Katowice för att agera åskådare under Intel Extreme Masters 2017. Den prestigefyllda tävlingen utspelade sig på storslagna och iögonfallande Spodek arena, med kapacitet för 10 000 människor. Efter en smidig flygresa och en välbehövlig lunch checkade kompisarna in på sina hotell för att i nästa skede ta sig an den enorma kö av esportsfanatiker som bildats utanför arenan. Efter cirka 3 timmars köande kunde vi äntligen ta del av världens mest spektakulära och inspirerande Starcraft 2 – matcher. Första dagen avslutades till musiken och ljuset av Katowices, något galna, nattliv.

Andra dagen inleddes med en stadig frukost för att sedan ännu en gång ta plats i den enorma kön. Med gott sällskap, solen högt upp på himlen och en enorm skärm som visade CS-matcherna, kunde vi ändå övervinna den långa väntetiden. Flera polska TV-kanaler attraherades till kompiströjorna som färgade den långa kön - och Robert "Robzki" Elfström gjorde ett fenomenalt jobb bakom micken. Efter en lång dag av Counter Strike, Starcraft 2, spelarfoton, food truck-mat och mycket annat, var det dags för en välbehövlig middag och en sista skål i Chalmanns ära.

Jag talar nog inte för mig själv när jag säger att hemresan präglades av en paradoxal känsla. Man kunde både känna glädje och till viss del besvikelse över resans händelser. En enorm glädje över att ha skådat Starcraft 2 – scenens största stjärnor. Ha besökt ett underbart land så som Polen. Umgåtts med nära och kära kompisar hela helgen. Men samtidigt en besvikelse över det faktum att en stor del av dagarna gick åt att köa till de bravader vi hade sett fram emot så mycket. Vi kan dock vända på myntet och se den enorma folksamlingen som något väldigt positivt – för esporten och kompisklanen. Att se denna enorma massa människor dela samma intresse som oss, och att se denna genuina esportskultur växa så explosionsartat är otroligt glädjande. Med små justeringar kommer nästa års Intel Extreme Masters i Katowice att bli årets höjdpunkt för ditresande kompisar – det är vi övertygade om.

Chalmann vara med oss.

Na Zdrowie!
Comments

2 Comments

Robzki
Du glömde nämna att vi även firade 2 vackra år i Chalmans varma sken samt att vi tog klivet in i iOS värld på App Store 😎🤓👊✌️👌
ColdOn
Kommer mer info om det loverboy! <3
Page 1