Notify Message
News
News » Entry

Kompislaget förlorar stjärnornas krig

ColdOn / Mar 12, 2017


Igår utspelade sig Kompislagets fjärde match i Masters Non-Pro Divisionen av Alpha SC2 Team League. Efter att ha vunnit föregående matcher mot Finland, Tyskland och Bulgarien stötte segertåget tillslut på ett tufft motstånd i form av det europeiska laget Galactic Gaming som, precis som oss, har målet att ta över universum. Ett långt Clan War med många spektakulära matcher resulterade i en förlust med 3-2 för Kompislaget.

I den inledande matchen skickade Kompislaget fram den rutinerade och obesegrade Joakim ”Sluskis” Gunnarsson (Z) mot Galactic Gamings Valy (T) på King Sejong Station. Det märktes att Sluskis hade en tydlig idé kring vad han skulle göra redan innan matchen, beroende på vilken ras han mötte. Med bra scouting och en väl genomförd Baneling Bust lyckades vår Zerg stänga ner Terranen innan Double Stim Droppen kunde genomföras, och Kompislaget tog ledningen med 1-0.

Andra matchen utspelade sig på Coda mellan Kompislagets Lukas ”TheDounat” Flodmark (P) och Galactic Gamings Gavibear (Z). Detta var TheDounat debutmatch då han tidigare ej fått möjlighet att spela av olika anledningar – dels då han ej kunnat deltaga tidigare, dels för att han fått fjärde kartan i föregående Clan Wars. Vår Protoss inledde matchen starkt med en framgångsrik 2-base push som resulterade i att Zergens tredje Hatch föll. På en bana som Coda lyckades Zergen dock sätta stopp för TheDounats framfart mellan tredje och natural och matchen blev utdragen till late game. Med bra Mutalisk och Zergling harrasement drog sig Zergen tillbaka in i matchen och kvitterade till 1-1.

Den tredje mappen var Cactus Valley och nu var det dags för kaptenen, Alexander ”Lovecrit” Lindström (P) att ställa sig mot Galactic Gamings Antiva (P) i en mirror matchup. Vi vet sedan tidigare att Lovecrit är bekväm i matchupen och han gjorde oss inte besvikna när han fullkomligt decimerade Antiva med en stark 2-base Immortal push. Väl placerade Force Fields och kontinuerliga Warp-ins gjorde Lovecrits push stark nog att fälla Antivas natural – vilket motståndaren rent ekonomiskt inte kunde återhämta sig från. En desperat allin genererades från Antiva som blev kluven i två delar vid Lovecrits natural och resultatet blev 2-1 till Kompislaget.

I den fjärde matchen gick Kompislagets veteran, Sam ”Samet” Elfqvist (P) upp mot Galactic Gamings Nat (Z) på den enorma banan Frost. Samet försökte sig på en hidden Dark Shrine som lyckades reducera Nats worker-count drastiskt men detta kompenserades med multi-pronged zergling harassement och båda spelares ekonomier tog stryk. Matchen planade ut lite tills Nats +2 melee upgrade kickade in vilket genererade en maxout av Lings, Hydras och Banelings. Med en väl placerad Lurker i Samets tredje och den nyligen modifierade hydran i fronten lyckades Nat bryta Samets försvar och kvittera matchen till 2-2.

Acematchen utspelade sig på Frozen Temple och Kompislaget valde att skicka fram kapten Lovecrit (P) i hopp om att ta hem vinsten. Galactic Gaming valde å andra sidan att skicka fram Nat (Z), som redan var varm i kläderna efter matchen mot Samet. Lovecrit strävade efter att genomföra en cheese, som oturligt nog scoutades av Nat. Detta ledde till att kaptenens maskineri havererade och Lovecrit blev tvungen att gå in i en pragmatisk spelstil i allvarets hetta. Efter att Nat lyckades fälla Lovecrits Double-Archon-Warp Prism-Harassement kunde vi känna hur skeppet sakta började sjunka. Kaptenen gjorde dock allt i sin makt för att vinna matchen och slog till med en stark push i samband med att +1 attack kickade. Attacken såg ut att bli otroligt framgångsrik efter den inledande fasen, men +2 attack banelings rullade rätt över Lovecrits armé. Samtidigt genomfördes en massiv Zergling-Harassement i kaptenens tredje vilket ledde till en otroligt stark kontring från Nat då Lovecrit inte hade resurserna att försvara sig. Resultatet blev 3-2 till Galactic Gaming.

Kort efter förlusten genomfördes en intervju med kapten Lovecrit som uttalade sig på följande sätt: ”Det känns inte bra. Detta är en match som vi bör vinna.” Vidare menar Lovecrit att förlusten dels berodde på bristande tävlingsnerver, dels på svaga förberedelser när det kommer till map-specifik träning. Även lagets inställning pekades ut som en bidragande faktor: ”Vi gick nog in med lite mindre respekt än vad vi gjort under föregående matcher då vi tidigare dominerat motståndare av högre kaliber.” Avslutningsvis höjer kaptenen hakan med följande uttalande: ”Jag är säker på att vi kommer vinna nästa veckas Clan War. Vi har fått ett Wake-Up-Call och insett att vi inte är oövervinnliga. Nu väntar en tuff träningsvecka där vi kommer fokusera på våra brister i hopp om att komma tillbaka större och starkare än någonsin. We never lose, either we win, or we learn, eller hur?”

Nästa vecka möter vi Hasu Players som ligger sjua i gruppen. Trots detta är Kompislaget nu medvetna om att ingen motståndare bör underskattas. Med små justeringar hoppas vi från ledningscentralen att laget reser sig upp och visar den Europeiska Starcraft 2 – scenen vilken kaliber de faktiskt besitter. Gårdagens match ger inte en rättvis bild av Kompislagets potential.

För er som missade matchen: YouTube - "11/3 Kompis vs Galactic Gaming"

Chalmanns helighet ge oss styrka.

~ We Never Lose.

Text: ColdOn
Bild: Zergathul

Comments

0 Comments

Page 1