Notify Message
News
News » Entry

Belly of the Beast

ColdOn / Apr 12, 2017


Efter två månader fyllda av många hektiska och lärorika matcher har det högpresterande Kompislaget lyckats slå sig in till slutspelet i Masters Non-Pro Divisionen av Alpha SC2 Team League. Med en oerhört imponerande statistik på 22-7, och endast två matchförluster, tog sig Kompislaget ut som trea ur gruppspelet med 24 europeiska lag under sig.

Efter det senaste inlägget då Kompislaget drog sin första förlust i ligan med 2-3 mot Galactic Gaming, lyckades våra spelare återhämta sig från askan likt en fenixfågel och ta hem majoriteten av de resterande matcherna. Både Hasu Players från Ryssland, och Houkago Tea Team Ni från det slaviska området röjdes åt sidan innan de otroligt respektingivande REGENERATE satte stopp för framfarten med 2-3. Den sista matchen i gruppspelet bekämpades under stor press mot de omtalade Mind of the PheeniX – en match som tack vare goda förberedelser slutade med en övertygande vinst (3-0) för Kompislaget. Efter dessa prestationer uttalade sig kapten Alexander ”Lovecrit” Lindström på följande sätt: ”Efter att ha förlorat matchen mot Galactic Gaming analyserade vi våra misstag i syfte att aldrig låta samma sak hända igen. Det gav effekt då följden blev 6-1 i statistik de följande två matcherna. Att vi sedan förlorade mot REGENERATE handlade snarare om att motståndarna var bättre – och trots att de vann så lämnade de matchen med en blåtira då resultatet blev 2-3.”

Med gruppspelet bakom oss står nu slutspelet på vår tröskel – en arena där de 16 bästa lagen i divisionen kommer att göra upp om de prestigefyllda platserna på toppen av berget. Efter en granskning av stegen kan vi konstatera att våra första motståndare är det ukrainska laget Ukrainian Team – ett lag som har ett otroligt brett utbud av spelare. Trots att de tog sig ur gruppspelen med en svag statistik på 17-14 bör motståndet respekteras. Lovecrit uttalade sig dock väldigt självsäkert kring det kommande mötet: ”Det känns bra, Ukrainian Team gick ur sin grupp med nöd och näppe. Utöver detta har vi lyckats identifiera deras akilleshäl – något jag, av uppenbara skäl, väljer att inte uttala mig om offentligt förrän matchen är över.” Trots ett stort självförtroende från kaptenens sida får vi inte glömma att en förlust sätter stopp för Kompislagets existens i ligan. Motståndet blir svårare och svårare och det innebär att laget måste hålla en högre nivå än någonsin. Vi gick in med målet att spetsa ner Kompisflaggan högst upp på berget och vi ska göra allt i vår makt för att nå dit – både för oss själva, och för Sverige.

Matchen mot Ukrainian Team i Ro16 spelas redan ikväll klockan 20.00 och kommer att streamas på Kompisklanens twitchkanal: https://www.twitch.tv/kompisklanen. Casters för kvällen är Markus ”ColdOn” Luczak och Emil ”Zergathul” Åberg. Programledare är Anton ”DassOn” Vretander.

Chalmanns heliga ljus omge oss ikväll.

~ We Never Lose
Comments

0 Comments

Page 1