Notify Message
News
News » Entry

Alpha SC2 Team League: Säsong 9

ColdOn / Jul 04, 2017


Efter en lång och välförtjänt paus ringer nu stridsklockorna ännu en gång i syfte att samla klanens tävlingsinriktade spelare. Säsong 9 av Alpha SC2 Team League står på vår tröskel – en arena där Europas bästa lag mäter sin kaliber. Förra säsongen var den mest framgångsrika i Kompisklanens historia då KompisAkademin lyckades slå sig ur gruppspelet som etta med imponerande statistik. Resan tog slut i samband med första slutspelsmatchen men placeringen är helt klart imponerande då akademin huvudsakligen fokuserar på glädje och stimulans, dvs. upplevelsemål snarare än resultatmål. Den provisoriska kaptenen, James ”Legobiten” Lund, gjorde följande uttalande: ”Även om det aldrig riktigt var målet så känns det såklart väldigt roligt […] det visar vilken potential spelarna i akademin har”. Legobiten fortsätter med att peka på anledningarna till att Akademin lyckades ta sig till slutspelet: ”Vi kom långt för att vi har fått in många nya spelare i Akademin och tillsammans med oss gamla har det aldrig varit svårt att få ihop ett spelvilligt lag”.

Vidare visade spelarna i det högpresterande Kompislaget upp enorm skicklighet i Non Pro-Divisionen genom att slå sig ur gruppspelet på tredje plats, med 24 europeiska lag under sig. Slutspelet började bra med en övertygande vinst mot Ukrainian Team men slarv i kvartsfinalen resulterade i en 2-3 förlust mot ECVisualize och Kompislaget blev eliminerade ur säsong 8 av Alpha SC2 Team League. Kapten Alexander ”Lovecrit” Lindström visar, till skillnad från Legobiten, en mer kritisk inställning: ”Lagets prestation i Alpha var inget mer än godkänd. Vi siktade högre men nådde tyvärr inte ända fram. Det beror på att laget är så varierat i skicklighetsnivå och att spelarnas individuella form varierar enormt från match till match”. Trots detta ser Lovecrit positivt på framtiden: ”Framtiden ser ljus ut för Kompislaget. Vi har många aktiva spelare som vill ta sitt spel till nästa nivå […] Kompislaget är ett lag som bör respekteras, även av eliten.”

Efter säsong 8 av Alpha SC2 Team League tog både laget och akademin en lång paus i väntan på säsong 9. Nu är det dags igen och många justeringar har gjorts inför kommande säsong. KompisAkademin kommer att fortsätta utveckla sina kunskaper i Amatör-divisionen medan Kompislaget kommer att beträda okänd mark genom att tävla i både Non-Pro och Pro-divisionen av Alpha SC2 Team League. En anledning till detta är att Kompislagets spelarstab har expanderat i kombination med att många spelare blivit skickligare. De högst rankade spelarna i Kompislaget kommer därför att mäta sin Starcraft 2 – kompetens mot några av Europas bästa spelare.

Vidare har kaptensrollerna genomgått en enorm omdaningsprocess. Då Vilhelm ”ThePotato” Dinevik var tvungen att stiga åt sidan pga. studier fick Legobiten agera provisorisk kapten för Akademin under föregående säsong. Nu är ThePotato tillbaka och beslut har tagits om att bilda en kaptensduo med ThePotato och Legobiten som tillsammans kommer att driva Akademin framåt. Vidare kommer Alexander ”Lovecrit” Lindström att avgå som kapten för KompisLaget i syfte att kunna fokusera all sin energi på att utveckla sin Starcraft 2 – kompetens. Han tog av sig kaptensbindeln med följande uttalande: ”Det känns riktigt bra då Kompislaget presterat sin bästa säsong hittills inom den Europeiska Starcraft 2 – scenen […] vi visade de övriga Europeiska lagen att vi utan tvekan har en plats bredvid dem”. Trots att Lovecrit avgår som kapten kommer han fortsätta representera Kompislaget i Alpha SC2 Team League: ”Jag kommer absolut att fortsätta tävla för Kompislaget. Kommer lägga all fokus på SC2 nu för att bli så bra jag bara kan vara och sätta avtryck i Pro-divisionen av Alpha.” Vi i ledningscentralen vill tacka Lovecrit för hans enastående insats som kapten under säsong 8 av den europeiska ligan.

Efter en diskussion i ledningscentralen valdes den karismatiske Sam ”WAWWSamet” Elfqvist som ersättare. Ledningscentralen motiverar valet på följande sätt: ”Sam är en veteran som varit med i Kompisklanen sedan urminnes tider. Med sitt stora engagemang och en oerhört iögonfallande patriotism har Sam representerat klanen i flertalet Clan Wars sedan laget grundades. Med sin otroliga analytiska förmåga och sin auktoritära ledarstil är vi övertygade om att Sam kommer driva Kompislaget i positiv riktning.” Även Lovecrit uttalade sig på följande sätt: ”Sam är en riktigt duktig analytiker som kan hjälpa laget att nå högre”. Den nya kaptenen är oerhört motiverad till att ta laget till nya höjder, i samband med kaptensbytet uttryckte sig Sam med följande formuleringar: ”Det känns väldigt kul och ärofyllt […] jag tror vi har goda chanser att vinna Non Pro-divisionen […] i Pro tror jag att det kommer bli svårare, men vi har bra spelare som kan ta kartor från de bästa […] jag tror det finns goda chanser att ge flera av lagen en match att minnas […]. Genom att fokusera på att ha roligt kommer vi kunna generera bättre motivation för spelarna vilket i slutändan bör leda till vinst […]”. Förväntningarna är stora på Sam men vi är övertygade att han har de kvalitéer som krävs för att kunna driva Sveriges bästa Starcraft 2-lag framåt.

Redan denna vecka är det dags för gruppspel i Alpha SC2 Team League och våra spelare gör sig redo att representera klanen i den Europeiska arenan. Matcherna kommer att streamas och castas varje vecka på Kompisklanens twitchkanal: https://www.twitch.tv/kompisklanen, med Markus ”ColdOn” Luczak, Emil ”Zergathul” Åberg och Anton ”DassOn” Vretander bakom mickarna. Låt kampen mellan de bästa Europeiska klanerna börja – vi är redo.

Må Chalmanns heliga ljus visa oss vägen.

~We Never Lose

Text: ColdOn
Bild: Zergathul

Comments

0 Comments

Page 1