Notify Message
News
News » Entry

Musikhjälpen, STHLM E-sport och Kompisklanen: De tre musketörerna.

ColdOn / Dec 27, 2017

För ett par veckor sedan ingick STHLM E-sport och Kompisklanen ett samarbete i syfte att stödja Musikhjälpens humanitära årliga engagemang. Bakom styrspakarna av detta projekt stod E-sports-koordinatorn Robert ”Robzki” Elfström, och kompiskaptenen Sam ”WAWWSamet” Elfqvist. Texten nedan är titulerad ”Med tårar i ögonen” och utgör en sammanfattning av Robzkis tankar kring Kompisklanens insats i projektet. Vidare uttrycker Esports-koordinatorn sina visioner inför det kommande året.

_____________________________________________________________________________________

Med tårar i ögonen


Det var tre veckor kvar tills vi inom STHLM e-sport skulle anordna våran årliga streamhjälp e-sporten för musikhjälpen.
Tanken var att vi skulle streama 24/7, jag hade till och med tagit ledigt från mitt heltidsjobb för att se till att vi kunde streama så mycket som möjligt.

Vi hade några få luckor kvar på kvällstid så jag såg till att boka upp ett pass för KompisKlanen. Tisdagen skulle KompisKlanen få visa upp sig i hela fyra timmar. Jag skrev till WAWWSammet på Facebook och berättade upplägget. Han vart genast intresserad så han tog till Klanen för att börja bygga idéer för hur streamen skulle se ut.

Medan WAWWSammet brainstormade med andra Kompisarna så satt jag med planeringen över hela veckan, jag avslutade med att styra ihop lite grafik för streamen som KompisKlanen skulle köra.

Tisdagen den 12:e December kl 20:00 tog KompisKlanen över spakarna. När KompisKlanen tog över streamen hade STHLM e-sports bössa för musikhjälpen skrapat ihop blygsamma 541kr. Streamen kommer igång, WAWSammet inleder streamen med sin sammetslena röst, där han presenterar sig själv och pratar om Kompisklanens koncept och historik.

Först ut från KompisKlanen är Potatis som visar upp StarCraft 2 från grunden och lär nybörjare det grundläggande som krävs för att börja med StarCraft 2. Han berättar om vad man ser, vad man ska göra och hur man kommer igång. Han går igenom en kort grund för dom tre olika raserna. Han visar även upp Warchesten för IEM Katowice 2018 (Vi ses väl där? ;) )

Därefter så fortsätter streamen med lite #KompisFighting där spelare från klanen möter varandra i träningskamper för att träna upp sina skills samtidigt som dom visar upp KompisKlanen från vår vackraste sida när vi ställer upp för människor i nöd.

Sen visar KompisKlanen upp Archon mode hövdingen Maggi joinar streamen, pengarna rullar in en stup i kvarten under Kompisklanens stream. Från 541kr har vi nått en topp-notering på 1200. Men det slutar inte där, en efter en så rullar donationerna in. När KompisKlanen avslutar streamen ca 00:00 på tisdagskvällen så har vi bidragit med nästan hela 5000kr enbart under sin stream!

Jag loggar in på onsdagsmorgonen för att kika på hur mycket vi(STHLM e-sport) samlat in, jag klickar mig in på e-sport bössan och blir helt tårögd... jag ser att bössan har nått upp till hela 5400kr och detta enbart på grund av KompisKlanens engagemang. KompisKlanen är ju mer än bara ett glatt gäng som gillar att spela StarCraft 2, och med denna stream så tycker jag verkligen att vi visar att vi ställer upp för människor i vått och torrt.

Vi kommer att fortsätta resan i 2018 med lite mer engagemang för sociala samarbeten, vi kommer några stycken att resa ner till IEM Katowice, jag(Robzki) kommer tillsammans med STHLM e-sport, Blizzard och även DreamHack försöka få igång lite roliga turneringar inom StarCraft 2, jag brinner för spelet och jag brinner för KompisKlanen så 2018 kommer bli ett väldigt spännande år för oss alla. Närmast 2018 så har vi ju WCS-deltävlingen som går av stapeln i Leipzig så jag rekommenderar alla Kompisar i Stockholmsområdet att ta sig till Kappa Bar på Sveavägen där jag kommer hitta på lite StarCraft 2 skoj!

Efter all denna vägg av text så vill jag passa på att önska alla Kompisar även dom nytillkommna(vi kommer att bli fler) ett gott nytt år, jag ser verkligen fram emot 2018 och jag hoppas ni gör detsamma!

Always remember, We never lose, either we win or we learn!

Text: Robzki och ColdOn
Comments

0 Comments

Page 1